Home
Menu
Zoek
Zoeken Annuleren

Het goede doel

 

Dit is Iriss uit Malawi.
Zij woont in een klein dorpje. Eigenlijk vindt haar hele leven in dat dorpje plaats.
Iriss heeft een droom.
Een droom die voor ons heel gewoon is, maar voor Iriss haar allergrootste wens: Gewoon naar de middelbare school.

 

Stichting Mangochi
Wij hebben de medewerkers van Stichting Mangochi Malawi op school gehad. We hebben gehoord over de verschillen tussen scholen in Afrika en scholen hier.
In Malawi bezoekt slechts 50% van alle kinderen een basisschool. Tijdens de presentatie leerden we wat hiervan de reden is. Dit heeft op onze leerlingen veel indruk gemaakt. Door foto’s te zien van overvolle klassen zonder meubilair en leermiddelen, realiseren kinderen zich dat onderwijs niet vanzelfsprekend is. We vinden het als school belangrijk dat onze leerlingen al jong leren dat het onze verantwoordelijkheid is om te delen van onze rijkdom. Dit schooljaar zullen wij op De Vuursteen dan ook gedurende het hele jaar aandacht besteden aan het project van Stichting Mangochi Malawi.
Heel concreet sparen we voor één leerling om haar de kans te geven een vier-jarige middelbare school te kunnen afronden. De kosten voor één jaar goed onderwijs op een kostschool, inclusief leermiddelen, slapen en maaltijden zijn: €600,00. Meer informatie kunt u lezen op: www.mangochi-malawi.nl

Een jaar middelbare school met kosten en inwoning: 600,-

Hoe pakken we dit aan?
Op de Vuursteen zamelen we 1 a 2 keer per jaar een mooi bedrag in voor een goed doel. Dit jaar koppelen we onze actie aan de kerstviering. Aan het einde van de viering vindt er een collecte plaats.

Een aantal leerlingen is erg gemotiveerd om nu al geld in te zamelen. Dit vinden wij helemaal geweldig. Zo zijn er al flessenacties, heitje voor een karweitje en andere inzamelacties opgestart in een paar groepen. Het geld dat wordt meegenomen wordt toegevoegd aan de kerstcollecte.
In januari hopen we dan de opleiding van Iriss te kunnen betalen.
Helpt u mee? 

De school maakt deel uit van de Stichting Christelijk Nationaal Schoolonderwijs Ede e.o.
Website ontwerp Steenstra Media / webrealisatie Web2work